Quantum Touch

WAT IS QUANTUM TOUCH?

Richard Gordon

Richard Gordon

De schrijver van “Quantum-Touch, Richard Gordon, de passievolle promotor van levenskracht Energie heeft zich als doel gesteld om ons allemaal, ook de sceptici, te laten zien en ervaren hoe krachtig energie healing kan zijn en hoe gemakkelijk het, ongeacht je leeftijd en je achtergrond, te leren is.

Het toepassen van de natuurwetenschappelijk beginselen van resonantie en afstellen, in combinatie met specifieke – en makkelijk te leren – ademhalingstechnieken en visualisaties, kan sterke en “wonderbare” resultaten geven. Misschien één van de belangrijkste lessen die hij ons leert is, dat ieder van ons, jong en oud – ongeacht ons eigen persoonlijk geloofssysteem – de aangeboren capaciteit heeft om anderen te helpen.

Het is niet de “behandelaar” die geneest, maar de persoon die de energie ontvangt geneest zichzelf. Hij of zij geneest zichzelf van binnen uit met behulp van deze energie. Volgens het Quantum principe kunnen we alleen onszelf genezen, net zoals we ook zelf ons voedsel moeten verteren, niemand anders kan dit voor ons doen.

WAAROM DE NAAM QUANTUM-TOUCH?

Richard Gordon noemt deze methode Quantum-Touch vanwege het bewustzijn dat we op quantum, subatomisch niveau behandelen, dieper dan cel- en DNA-niveau. Deepak Chopra schreef in een van zijn boeken “wanneer het bewustzijn de dingen beïnvloedt, moet dit op Quantum of subatomic niveau gebeuren.”

Wij denken wondertjes te zien gebeuren, maar de werkelijkheid is dat we invloed hebben op alle niveaus van het lichaam, dat zichzelf kan genezen. Het principe is werkelijk zeer eenvoudig. Door de ademhaling en lichaamsbewustzijnsoefeningen verandert de therapeut zijn/haar trilling naar een zeer hoog niveau. Door de handen op het pijnlijke of zieke gebied te houden, antwoordt het lichaam door zijn het eigen healing te realiseren.

HOE WERKT QUANTUM-TOUCH?

Het meest belangrijk voor degene die met Quantum-Touch werkt is het leren focussen op het versterken van de eigen levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, prana of Ki genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar van Quantum-Touch een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door energie.

Alles in onze wereld trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich op elkaar af te stellen. Over het algemeen zal de lage trilling toenemen om zich aan de hogefrequentie aan te passen. Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en daardoor een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om te genezen.

Heling is een fascinerend proces dat over het algemeen niet begrepen wordt, veel mensen denken dat zij andere mensen kunnen genezen, Volgens de Quantum Natuurwetten is het dat helen altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voedingsmilieu’s, is dat het enige wat ze zullen doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een enorme capaciteit om te helen.

Een favoriete definitie van een healer is iemand die ziek was en weer beter werd; een groot healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd.