Het huis energetisch reinigen

Het is lente! De zon is er weer volop en dan krijgt iedereen ook weer zin in de grote schoonmaak. Het schoonmaken van je huis is niet alleen belangrijk voor de hygiëne maar ook voor de opgestapelde energie van de afgelopen periode. Maar niet alleen wanneer we de lente kriebels hebben. Het energetisch reinigen van een woning is nodig wanneer er door heftige emoties zoals woede en verdriet, deze energie in de woning blijft hangen. Deze onverwerkte emoties kunnen van jezelf zijn maar ook van huisgenoten of vorige bewoners afkomstig zijn. Normaal stroomt energie door zodat de energie fris blijft en er ruimte is voor nieuwe energie. Wanneer de energie niet goed meer doorstroomt, kan het gebeuren dat het niet prettig meer aanvoelt in je woning. Naast de energie die vast zit in je woning kan het ook zijn dat er overleden zielen in de woning zitten die eigenlijk begeleid moeten worden naar het licht. Misschien voel jij je onrustig of zelfs angstig omdat je het niet kunt zien of emoties voelt van andere, en dat maakt de sfeer in huis minder prettig.

Je kunt natuurlijk zelf je huis reinigen daar zijn diverse mogelijkheden voor.

Energetisch reinigen is iets wat iedereen kan doen. En zeker voor plekken waar in principe niets aan de hand is, maar die alleen bijvoorbeeld een beetje ´stoffig´ geworden zijn door een onrustige periode.

 • Je kunt bijvoorbeeld gewoon beginnen met gewoon schoonmaken om de energieën die je niet in je huis wil te verwijderen. Net zoals bij een feest. De gezelligheid is weg en hangt nog een zware sfeer. Opruimen en stofzuigen doet dan wonderen. Fysieke schoonmaak is belangrijk omdat energieën blijven kleven aan vuil en stof. Als dat weg is kan dat al heel wat uitmaken.
 • Je kunt ook al je spullen doorlopen en oude dingen die je niet meer gebruikt weggooien. Hoe meer je weggooit (weggeven of naar de kringloop) hoe leger en hoe schoner je huis wordt. Ook aan oude dingen kleven energieën.
 • Het branden van wierook of reinigende kruiden. Het bekende witte Salie bijvoorbeeld maar ook jeneverbes of kruiden zoals lavendel, rozemarijn en keukensalie kun je hiervoor gebruiken, dit werkt prima.
 • Ook met geluid kun je een hoop bereiken, zoals het klingelen met een bel of een wind chimes. Heel rustig en beheerst mooi geluid. Steeds rustig herhalen en wacht tot de eerste geluiden gedempt zijn. Kleine kinderen vinden dat ook heel erg leuk voor op hun kamer.
 • Een kaarsje branden, vuur is een prima middel.
 • Een mooi kristal voor het raam waar de zon door kan schijnen, zo krijg je mooie regenboog kleuren door de kamer.

Maar natuurlijk kan het zijn dat het daar niet mee volstaat of dat je het liever door iemand anders wil laten doen door iemand die ervaring heeft. Zelf reinig ik ook huizen voor mensen die daar behoefte aan hebben. Tijdens het energetisch reinigen van een woning wordt er met behulp van gidsen en engelen voor gezorgd dat de energie in het huis weer goed doorstroomt. Oude emoties die zijn blijven hangen worden hiermee opgelost. Er is dan weer ruimte voor nieuwe, prettigere energie waardoor de woning beter aanvoelt.

De negatieve energieën die de woonruimte verontreinigd hebben kunnen vaak negatieve effecten hebben op de gezondheid of het welbevinden van de bewoners. Het mag dan duidelijk zijn dat als je aan je eigen gezondheid wil werken ook je woonruimte ‘schoon’ is omdat je als mens niet los gemaakt kan worden van je omgeving. Er is constant een wisselwerking.

Verschijnselen van een energetisch verontreinigd huis

Soms is het duidelijk dat je huis verontreinigd is, maar vaak is het heel lastig om het te herkennen. De energie kan heel subtiel werken, waar door het net lijkt als of er dingen zijn die je nadelig beïnvloeden die bij het normale leven horen. Je zou het kunnen toeschrijven aan het leven als je niet bewust van bent van de beïnvloeding ervan. Want iedereen heeft weleens een tegenslag, is ziek of zit niet lekker in zijn vel.

De volgende verschijnselen kunnen duiden op een energetisch verontreinigd huis:

 • Bepaalde ruimtes of plekken voelen niet prettig, zwaar, benauwd of gespannen aan.
 • Bepaalde ruimtes of plekken geven je een onrustig, verstikkend, angstig of vermoeid gevoel.
 • Er gebeuren onverklaarbare dingen in huis, zoals verplaatste voorwerpen, kapotte of niet goed werkende lampen of apparatuur.
 • Onrustig of moeilijk kunnen slapen.
 • Het aanvoelen of er iets of iemand in huis is terwijl er niemand is.
 • Herhaaldelijk tegen verschillende onverklaarbare lichamelijke en/of geestelijke gezondheidsklachten aanlopen.
 • Koude windvlagen voelen of dat het huis niet warm te krijgen is ondanks de verwarming goed werkt.
 • Zelf in bedrijfspanden kan de sfeer onder de medewerkers slecht zijn, productiviteit laag liggen of dat het ziekteverzuim opvallend hoog is.
 • Ook bij verbouwingen kan er veel onverklaarbaar mis gaan. En dat je dan spreekt over Murphy ´s Law

Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden en daarnaast is het natuurlijk zo dat iedereen het op zijn eigen manier beleeft. Wat belangrijk is om te weten is dat als er maar een klein vermoeden is, dat er alarmbellen af zullen gaan.

De oorzaken van een energetisch verontreinigd huis

Meestal denkt men dat entiteiten, geesten of zwarte magie de oorzaak is. Soms is dat natuurlijk zo, maar meestal ligt de oorzaak bij de bewoners zelf. Of bij de voorgaande bewoners. Emotionele toestanden of negatieve emoties zoals woede, ergernis, depressie, stress, verdriet, irritaties, angst enz. van een persoon blijven vaak lang in een ruimte `hangen`. Afhankelijke van hoe lang, hoe sterk en hoe vaak het voorkomt.

Voor als u hulp nodig heeft bij het reinigen, mijn werkwijze voor het energetisch reinigen van een huis

 • Als eerste zal ik informatie bij u over de hulpvraag, uw ervaringen en achtergronden e.d. inwinnen.
 • Daarna loop ik alle ruimtes door en laat alle indrukken op me afkomen, waarna ik een analyse zal maken.
 • Vervolgens reinig ik de ruimtes door middel van energieoverdracht en zal als afsluiting reinigen de wierook gebruiken.
 • Aan het einde zal ik al mijn bevindingen en ervaringen met u doornemen.
 • Dit proces zal ongeveer 1 tot 1,5 uur duren.
 • Natuurlijk vind ik het belangrijk dat u tevreden bent en blijft en kunt u altijd weer contact met mij opnemen.